PRIRODAN NAČIN LIJEČENJA BEZ UNOSA SUPSTANCI U TIJELO I POZITIVNO DJELOVANJE NA CIJELI ORGANIZAM.

Medicinska akupunktura je terapijska metoda koju provodi liječnik ubadanjem finih, tankih iglica u određene točke na tijelu. Akupunktura, kao dio tradicionalne kineske medicine, u upotrebi je preko 2000 godina. Svjetska zdravstvena organizacija je 1979. godine priznala akupunkturu kao metodu liječenja, a 1996. godine američka FDA preporučila je akupunkturnu iglu kao siguran medicinski instrument.

Kod medicinske akupunkture odabir akupunkturnih točaka svodi se na kombinaciju tradicionalnog kineskog pristupa uz odabir točaka koje su anatomski i neurološki povezane sa izvorom boli.

Indikacije za akupunkturu: alergije, alergijski rinitis, artritis, anti aging, astma, bol, cervikobrahijalni sindrom, dermatitis, depresija, debljina, duodenalni ulkus, faringitis, gastritis, gingivitis, glavobolje, hemeroid, interkostalna neuralgija, ishialgija, kašalj, klimakterične tegobe, kolitis, konjuktivitis, kronični umor, mučnina, povraćanje, menstrualne tegobe, neuralgija trigeminusa, neurogeni mjehur, neuroze, neuropatije, opstipacija, osteoartritis, ovisnosti (debljina, pušenje), pareza facijaisa, pareze nakon moždanog udar, prehlada, pretilost, slab imunitet, sindrom smrznutog ramena, sindrom teniskog lakta, sinusitis, slabost jednjaka i kardije, stres, štucanje, tinitus, tonzilitis, urtikarije, zubobolja.

Medicinska akupunktura se pokazala korisnom u poticanju mišićne relaksacije, modulacije boli, a povoljan utjecaj na neuroendokrini odgovor rezultira relaksacijom i dobrim osjećanjem.

Tko prakticira akupunkturu?

Akupunkturu prakticiraju liječnici s ciljem liječenja akutne i kronične boli samostalno ili kao dio komplementarnog pristupa.

saznajte više na linku: akupunktura.hr

 

Share This